Als je ondernemer bent, is het de kunst om je tijd, geld en energie zo slim mogelijk in te zetten. Je wil in jouw beperkte tijd zoveel mogelijk omzet maken met zo min mogelijk kosten. Dat klinkt mooi, maar vaak lukt het niet helemaal zoals je zou willen. Bij het ondernemerschap komen vele taken kijken die niet direct omzet opleveren. Vaak zijn dit taken die je het meeste energie kosten. Je vindt deze taken minder leuk en je bent er misschien niet zo goed in. Je agenda wordt bepaald door je mailbox en je wordt geleefd door de waan van de dag. En weer vliegt een week voorbij waar je minder uit gehaald hebt dan je zou willen.

Slimmer werken

Waar zou je graag meer tijd aan willen besteden? Waarschijnlijk aan het werven van klanten en het bedienen van je klanten. Dat vind je leuk en daar krijg je energie van. Maar hoe zorg je dat je meer tijd krijgt voor je klanten? Niet door harder te werken, maar door slimmer te werken. Een mooi gezegde luidt: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Met andere woorden: als je op dezelfde manier doorgaat, dan gaat het je niet meer opleveren. Het wordt tijd dat je het anders gaat aanpakken en stopt met worstelen. Als je je tijd wil besteden aan de groei van je bedrijf, dan is een van de stappen die je kunt zetten het uitbesteden van werkzaamheden waar je geen energie van krijgt. En je zal zeker stappen moeten zetten om verder te komen. Je hoeft het niet alleen te doen, samen kom je verder.

Focus

Als je geen personeel aan wil nemen, of slechts voor enkele uren in de week ondersteuning zoekt, dan is samenwerking met een virtueel professional een goede oplossing voor jou. Hij of zij is ook een zelfstandig ondernemer en kan jou structureel taken uit handen nemen waar jij zelf minder blij van wordt. Dit geeft jou rust en ruimte om te focussen op jouw bedrijf, je strategie en jouw klanten. Om meer klanten te werven is het belangrijk dat je meer zichtbaar wordt. Kom je er niet aan toe om je online marketing op te zetten, ook daarbij kan een virtueel professional je helpen. Zolang jij maar doet waar je wel energie van krijgt. Dit zal leiden tot rust, meer (vrije) tijd en meer omzet.

Investering

Wellicht denk je dat je dat niet kunt betalen, of je hebt het geld er niet voor over. Als jij de mogelijkheid ziet om meer uit je bedrijf te halen en meer omzet te maken, dan verdien je de kosten makkelijk terug. En als je daarmee je bedrijf kunt laten groeien, spreek je niet eens van kosten maar van een investering.

Heb jij het gevoel dat er meer in je bedrijf zit? Ga er dan voor en neem een nieuwe stap om door te groeien naar een volgend level.

Wil je graag met mij sparren hierover? Neem dan snel contact met mij op!