Voor ondernemers wordt het steeds belangrijker om een goede website te hebben. Voordat een potentiële klant met je in zee gaat, checkt hij doorgaans eerst je website om te zien met wie hij van doen heeft. Jouw website is daarom een belangrijk visitekaartje van jou en je bedrijf.

Werk jij actief aan je website, of moet dat eigenlijk gebeuren, maar kom je er niet aan toe? Veel ondernemers zijn druk en hebben vele taken, waarbij het leveren van hun producten of diensten de hoogste prioriteit hebben. Die website komt dan wel een keer…

Juiste info

Maar om te zorgen dat je die producten en diensten kunt blijven leveren, is het juist heel belangrijk dat je een actieve en nette website hebt. Klopt alle informatie die erop staat? Staan al je producten en diensten op je site? En zijn alle linkjes op je site nog actief? Niets zo vervelend voor de bezoeker om te lezen dat de betreffende pagina niet meer bestaat. Het is belangrijk dat je website responsive is, dat wil zeggen dat deze op elk apparaat goed getoond wordt. Steeds meer mensen surfen via de mobiele telefoon en haken onmiddellijk af als de informatie niet goed weergegeven wordt op het scherm.

Teksten

De teksten op je website moeten niet te lang zijn met korte en goedlopende zinnen. Zijn de teksten geschreven vanuit jezelf of vanuit de behoefte van de lezer? En zijn ze seo-waardig? Of is seo abracadabra voor jou? Als eigenaar van je bedrijf ben je zelf altijd verantwoordelijk voor de inhoud van je website. Je websitebouwer maakt de website en zorgt voor de juiste uitstraling, de ‘look and feel’. Inhoudelijk moet de input vanuit de ondernemer zelf komen. Een websitebouwer heeft doorgaans minder verstand van goede teksten en heeft minder marketingkennis.

Hulp vragen

Vind je het belangrijk om met jouw website bij de tijd te blijven, maar blijf je dit voor je uitschuiven? Kom je er niet aan toe je nieuwe diensten op je site te vermelden. Vind je het lastig om goede teksten te schrijven? Schakel dan hulp in en haak een professional aan. Denk daarbij niet in kosten, maar wat dit gaat opleveren voor jouw bedrijf.

Wil je tips voor verbetering van jouw website? Neem dan contact met me op voor een websitecheck.

info@ilonkadegraaf.nl

Tel. 06-20375764