De vakantieperiode is voor de meeste ondernemers fijn om even rust te nemen en afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen. Want we hebben het allemaal ontzettend druk. En soms is het lastig om alle ballen in de lucht te houden. Nu heb je even rust en daarna kun je weer lekker aan de slag. Of ga je het anders doen?

De vakantieperiode is ook fijn om even afstand te nemen van je bedrijf en na te denken over jouw rol in je eigen bedrijf. Als ondernemer heb je veel taken en werkzaamheden, naast het verkopen van je dienst of product. Waarschijnlijk heb je al enkele taken uitbesteed en heb je een boekhouder en een websitebouwer die je werkzaamheden uit handen nemen waar je zelf niet zoveel verstand van hebt. Of je hebt er gewoon geen tijd voor. Want jouw tijd wordt helemaal ingevuld door alle overige taken en werkzaamheden. Je bent altijd aan het werk, wat uiteindelijk ten koste gaat van je privéleven en de kwaliteit van je diensten.

Wil je alles alleen blijven doen, omdat jij nu eenmaal weet of het werkt? Of wordt het tijd om een team te creëren en een systeem op te zetten waardoor jouw bedrijf beter gaat lopen? Als je geen personeel in dienst wil nemen, ga dan een samenwerking aan met een virtueel professional. Iemand die jou terugkerende en operationele taken uit handen kan nemen. Hiermee word jij ontzorgd en kan jij je focussen op je klanten, je doelen en je bedrijfsgroei. Dat gaat jou weer energie geven!

Weet jij al welke taken je wil uitbesteden? Of ben je op vakantie nog elke dag aan het werk en heb je geen tijd om hierover na te denken?

Neem contact met mij op om te kijken waar jij staat met jouw bedrijf.