Over Ilonka

Even voorstellen:

Mijn naam is Ilonka de Graaf

Na 22 jaar werkervaring bij diverse bedrijven in diverse functies was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag een eigen bedrijf starten en via bekenden werd ik geattendeerd op de Academie voor Virtueel Professionals. Daar zag ik de mogelijkheden om met mijn capaciteiten een volgende stap te zetten. 

 

Niet lang daarna heb ik me aangemeld voor de training ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’ en toen ging het snel. Begin mei 2017 ben ik daarmee begonnen en enkele weken later was mijn eigen bedrijf Ilonka de Graaf een feit. De training heeft mij handvaten geboden om mijn bedrijf vanaf het begin goed op te zetten. Na tien weken hard werken en na het vervullen van alle opdrachten en het geven van een eindpresentatie heb ik de training succesvol afgerond. Daarmee is mijn bedrijf gecertificeerd. Inmiddels had ik ook al mijn baan opgezegd en per 1 juli 2017 ben ik voor opdrachtgevers aan de slag gegaan.

In januari 2018 ben ik gestart met de opleiding Virtueel Succes. In 3 modules wordt geleerd hoe je ondernemers helpt de digitale ontwikkelingen in hun bedrijf toe te passen om te kunnen groeien en de werkdruk te verlagen.  De opleiding bestaat uit 3 modules: Module 1 Online Marketing & Sales, module 2 Dagelijks Management, Communicatie  & Diensten Leveren, module 3 Financiën en Statistieken. Ik heb alle drie de modules succesvol afgerond en de certificering behaald. Door het volgen van deze opleiding heb ik mijn expertise uitgebreid om mijn klanten te kunnen adviseren en ondersteunen op alle onderdelen binnen hun bedrijf.

Ik vind het fijn om zelfstandig te werken aan een gezamenlijk doel. Ik word er blij van als ik voor anderen iets kan betekenen en krijg er energie van als dit een goed resultaat oplevert. Ik denk graag mee over hoe dingen beter kunnen en streef daarbij naar een hoger level. Daarbij hou ik van afwisseling in mijn werk. Daarom wil ik graag meerdere ondernemers ondersteunen in werkzaamheden waar zij niet aan toe komen of waar zij minder goed in zijn. Mijn werkervaring en kwaliteiten kan ik daarbij inzetten en ik wil mij graag blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Zo komen er steeds weer nieuwe uitdagingen op mijn pad. Als zelfstandig ondernemer heb ik de vrijheid om zelf mijn tijd in te plannen en mijn eigen beslissingen te nemen en dat past helemaal bij mijn persoonlijkheid.

Vrije tijd

Het leven bestaat uit meer dan werken. Ik ben getrouwd met Patrick en samen hebben we drie tienerdochters: Merel, Fleur en Sterre. Een druk en gezellig gezin. We wonen in het Brabantse Reusel. Ik hou van gezelligheid, mensen en muziek en ga regelmatig naar een concert. Ik kan me in mijn eentje ook goed vermaken met schrijven en lezen, dan vergeet ik alles om mij heen.

Ik ben bij Ilonka terecht gekomen omdat ik als eigenaar/ondernemer in een stadium ben gekomen dat ik zaken uit handen moest geven die andere mensen beter kunnen. Dan heb ik het over zaken als het creëren van administratief overzicht, het beschrijven van werkprocessen en het organiseren van allerhande werkzaamheden ondersteunend aan het primair proces in mijn bedrijf. Ik houd op deze manier meer tijd en energie over voor andere zaken in mijn bedrijf. Ik moest zelf even wennen aan het uit handen geven van deze taken (dat is ook precies waardoor ik op een gegeven moment wat begon vast te lopen in alles dat ik moest doen), maar ik kan en mag nu met een gerust hart ‘alles bij Ilonka over de heg gooien’. Zij gaat ermee aan de slag en denkt proactief mee.

Bay Hagebeek

Eigenaar, ZinVolledig

Ilonka heeft in no-time een tekst voor elkaar. We werken nu 1,5 jaar samen rond de marketing, sales en klantbeleving van mijn bedrijf. Ik vind het heel knap hoe zij mijn ideeën en gedachten aanhoort en dan meteen aan de slag kan. Van een doel, wat steekwoorden en tekstfragmenten maakt zij zo een lopende tekst. Ze rijgt teksten en berichten op een logische manier aan elkaar en zorgt voor automatisering, zodat we een fijne klantbeleving bieden én het onszelf zo makkelijk mogelijk maken. Ze stelt ook kritische en prikkelende vragen zodat ik scherp kan aangeven wat ik wil. Ik heb ervoor gekozen om te werken met Ilonka omdat ze mij kan bijhouden. Mijn overvloed aan ideeën, lerende houding en mijn ambitie (lat ligt hoog) krijgt bij haar alle steun en ruimte. Het is leuk om samen op ontdekkingstocht te zijn. Ze leeft enorm mee in alle ups en downs. Ik raad Ilonka dan ook van harte aan.

Saskia Giesbers

Eigenaar, Saskia Giesbers

Sinds een poos werk ik met plezier samen met Ilonka. Ze houdt mijn social media kanalen en website bij. Ook verstuurt ze regelmatig blogs voor me en is ze zeer goed op taalkundig gebied. Het is fijn dat Ilonka overzicht houdt en lekker accuraat is. Zo kan ik me met de inhoud en zij zich met de praktische zaken bezighouden, waar mijn eigen kwaliteiten minder liggen.

Naomi Dessaur

Eigenaar, Dessaur Trainingen

Ilonka en ik werken nu ongeveer 1,5 jaar samen. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met een nieuwe website en meer online zichtbaarheid. De nieuwe website is er gekomen met daarbij een gratis e-book en een gratis online training. Verder zorgt Ilonka ervoor dat elke 2 weken mijn nieuwsbrief de deur uitgaat. Op social media plant ze mijn berichten in en houdt de advertenties bij. Ik als voedingscoach ben voor mijn klanten vaak de stok achter de deur, zo is Ilonka dat voor mij wat betreft het zorgen voor content van nieuwsbrief en social media berichten.

Daarnaast neemt ze mij de dingen uit handen waar ik geen verstand van heb, bijvoorbeeld aanvullen website, inrichting Autorespond enz… Regelmatig maken we een afspraak om te sparren. Dit kan telefonisch zijn of ook soms live. Dan overleggen we of er bijzonderheden zijn en of we iets moeten aanpassen. En er ontstaan weer nieuwe ideeën. Ilonka is flexibel, een aanpassing in taken is meestal geen enkel probleem. Wij hebben een fijne samenwerking. Ik kan erop vertrouwen dat Ilonka doet wat ze belooft.

Elly van Raaij

Eigenaar, Elly van Raaij Over voeding & meer...

Ilonka heeft mij geholpen met het structureren van mijn werkprocessen en terugkerende taken te automatiseren. Daarbij heeft zij gekeken hoe de informatievoorziening richting mijn klanten verbeterd kon worden en heeft zij uniformiteit aangebracht in alle communicatie-uitingen. Ook heeft ze structuur aangebracht in al mijn documenten en programmaonderdelen en deze aangepast in mijn nieuwe huisstijl. Dat heeft mij ontzettend veel tijd bespaard.

Ik vind het superfijn dat Ilonka met mij meedenkt en ideeën aandraagt. Ze pakt veel dingen zelf op en als ze iets niet weet van een online tool dan gaat ze op onderzoek uit om de kennis tot haar te nemen. Ze denkt vooruit. Als ik zelf iets verander dan zegt ze gelijk: ‘denk je dan daar en daar ook aan, want dat moet dan ook aangepast worden’. Ik vind het prettig om met haar samen te werken.

Brenda van Dijk

Eigenaar, De High-End Strateeg

Ilonka is dedicated om het beste uit haarzelf en het werk voor haar opdrachtgevers te halen. Mooi om te zien dat ze er 100% voor gaat. Ze denkt continu mee, komt zelf met ideeën en helpt proactief. Ze is breed onderlegd en kan op diverse gebieden haar klanten helpen met een volgende stap zetten in hun bedrijf en de verdere groei daarvan. Voor de Academie voor Virtueel Professionals is ze aan de slag geweest met content schrijven (van persberichten tot brochures) en online marketing projecten uitrollen. Ze heeft overzicht, weet goed te prioriteren en heeft passie voor haar werk. Een fijne dame die je vol vertrouwen kun inzetten.

Petra Fehring

Eigenaar, Academie voor Virtueel Professionals

Wij waren op zoek naar iemand die onze artikelen schrijft voor marketingdoeleinden en onze website actueel houdt met nieuwe artikelen en lopende acties. Ilonka werd ons aanbevolen en sindsdien neemt zij ons deze taken uit handen. Ook brengt ze schilderprojecten in beeld en plaatst deze op onze facebookpagina. Ilonka denkt met ons mee en zij bewaakt deadlines en einddata van acties. Naast de marketingtaken neemt ze inmiddels ook een stuk administratie voor haar rekening. Ilonka ontzorgt en dat geeft rust en ruimte voor andere zaken. Je kunt het werk met een gerust hart aan haar overlaten. Piet Michiels

Eigenaar, Michiels voor Verf en Wonen, Glas- en schildersbedrijf Michiels

Toen Ilonka na 6 jaar voor De Uitstraling gewerkt te hebben haar ontslag indiende, was dat even een koude douche. In de functie als bureauredacteur heb ik haar leren kennen als een medewerkster waar je op kon rekenen. De werkzaamheden voerde ze geheel zelfstandig uit waarbij ze een goede balans wist te vinden tussen de redactionele en commerciële belangen. Vaak vond ze zelf het passende compromis, op de juiste momenten koppelde ze terug. Als vanzelfsprekend gaf Ilonka gevraagd en ongevraagd suggesties ter optimalisering van (werk)processen. Met haar  no-nonsense mentaliteit én aanpak heeft Ilonka zich bij De Uitstraling geprofileerd als iemand waar je met een gerust hart afspraken mee kon maken.

Hans de Valk

Eigenaar, Uitgeverij De Uitstraling

Samenwerken met Ilonka is Samenwerken met een hoofdletter S. En ik kan het weten… Zes jaar lang was zij verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de 14 edities van De Uitstraling. Hiervoor werkte zij samen met 100 correspondenten.

Ilonka werkte als bureauredacteur voor ons dorpsmagazine. Ik, mede-eindverantwoordelijke van De Uitstraling, was haar aanspreekpunt. Echter, het kwam vaker voor dat ik bij haar te rade ging dan andersom. Ilonka verstaat haar vak, is betrokken en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Verder heeft ze het vermogen om meerdere ballen hoog te houden en benadert ze de zaken op de juiste toon. Ze is een collega waar je op kan bouwen.

Wilma van Doormaal

Uitgeverij De Uitstraling