Bouw een Fundament voor Bedrijfsgroei

Systematiseren – Digitaliseren – Automatiseren

Een goede basis voor bedrijfsgroei

Als je groeit met je bedrijf ga je al snel uitbreiden en werk uitbesteden door personeel aan te nemen of derden in te huren. Echter, snelle groei heeft valkuilen die een risico zijn voor je bedrijf en een gevaar zijn voor de bedrijfsgroei.

Om op te schalen en verder te groeien moet je zorgen dat de basis van je dienstverlening staat. Je biedt een dienst die een klant zoekt en klanten zijn tevreden. Het is van belang dat je de tijd neemt om de basis zodanig in te richten dat je bedrijf hierop kan bouwen en groeien.

Als je klaar wil zijn voor échte bedrijfsgroei is het belangrijk om een stevig fundament te bouwen. Door het optimaal en digitaal inrichten van de werkprocessen zorg je dat alles soepel loopt. Het voorkomt fouten waardoor je minder ‘brandjes hoeft te blussen’ en achter de feiten aanloopt. Dit scheelt enorm veel tijd en geld. 

Als het fundament staat kun je doen wat je werkelijk leuk vindt en operationele taken uitbesteden. Je verdient op het leveren van je diensten. Dus je wilt zoveel mogelijk tijd besteden aan je klanten.

De operationele taken zijn feitelijk overheadkosten. Hoe minder tijd hieraan besteed wordt, door jou of derden, des te meer winst kun je maken. Om dit betaalbaar te maken, ontwikkel je systemen. Deze systemen zorgen ervoor het wiel niet telkens opnieuw uitgevonden moet worden. De meeste taken in het bedrijf zijn terugkerend en kunnen veel slimmer uitgevoerd en vaak ook geautomatiseerd worden. 

Ik help je met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen en

het ontwikkelen van systemen.

Ik adviseer je over de juiste tools en kan deze voor je implementeren en inrichten.

We zetten de basis neer in 5 stappen:

Implementeren van online tools

Veel software wordt als een online dienst aangeboden. Deze software as a service, afgekort als SaaS, hoeft niet aangeschaft te worden maar je sluit een overeenkomst af bijvoorbeeld per maand of per jaar. Dit maakt vele tools betaalbaar en eenvoudig in te zetten wat je tijdsbesparing oplevert.

Wil jij meer tijd voor zaken die écht belangrijk zijn?

Wil jij klaar zijn voor bedrijfsgroei?

Maak een afspraak voor een gratis

kennismakingsgesprek!

Ilonka heeft mij geholpen met het structureren van mijn werkprocessen en terugkerende taken te automatiseren. Daarbij heeft zij gekeken hoe de informatievoorziening richting mijn klanten verbeterd kon worden en heeft zij uniformiteit aangebracht in alle communicatie-uitingen. Ook heeft ze structuur aangebracht in al mijn documenten en programmaonderdelen en deze aangepast in mijn nieuwe huisstijl. Dat heeft mij ontzettend veel tijd bespaard.

Ik vind het superfijn dat Ilonka met mij meedenkt en ideeën aandraagt. Ze pakt veel dingen zelf op en als ze iets niet weet van een online tool dan gaat ze op onderzoek uit om de kennis tot haar te nemen. Ze denkt vooruit. Als ik zelf iets verander dan zegt ze gelijk: ‘denk je dan daar en daar ook aan, want dat moet dan ook aangepast worden’. Ik vind het prettig om met haar samen te werken.

Brenda van Dijk

De High-End Strateeg