E-mail automatisering is onmisbaar voor elke online ondernemer. Voor deze automatisering gebruik je een autoresponder tool. Deze koppel je aan je website, waar de bezoeker zich via een formulier aanmeldt voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief of een cursus. 

Je gebruikt deze tool om je marketing- en verkoopproces te automatiseren. Voor het versturen van nieuwsbrieven, mailings en om informatie over je diensten naar je klanten te sturen. Het dient daarbij ook als crm, omdat je je klanten kunt indelen in groepen om per dienst in één keer een bericht naar de betreffende klanten te sturen.

Ik heb ervaring met 2 autoresponder tools: Autorespond en Active Campaign.

Autorespond is Nederlands.

Active Campaign is engelstalig, maar via Leer e-mailmarketing start je Active Campaign in het Nederlands en met een Nederlandse helpdesk.

Beide systemen werken in de basis hetzelfde, de inrichting en werkwijze is verschillend van elkaar. Beide zijn gebruiksvriendelijk en ik heb persoonlijk niet echt een voorkeur. Het voordeel van Autorespond is dat je het systeem kunt uitbreiden met een shoppingcart om je producten en diensten online te verkopen, waarbij e-mails en facturen automatisch verstuurd worden. Verder zijn automatische koppelingen naar andere systemen mogelijk, zoals online leeromgeving, webinartools en boekhoudsysteem.

Wil je hulp bij het opzetten en inrichten van een autoresponder tool? Neem contact met mij op.