Als je een online training of online cursus wil aanbieden, heb je een online leeromgeving nodig waar je klant kan inloggen en toegang heeft tot de online lessen.

Bekende aanbieders zijn Course Flow, Learndash, a New Spring, Universeel Leren en Kajabi.

Course Flow is daarvan mijn favoriet! Het is een heel gebruiksvriendelijk programma. Je bouwt heel makkelijk de online lessen en je kunt de voortgang van de deelnemers volgen via een app. Daarbij is Course Flow heel betaalbaar en ze hebben een goede helpdesk. En alles is in het Nederlands. Verder zijn er koppelingen mogelijk met Facebook (pixel), Active Campaign, Aweber, Autorespond, Mollie, MailBlue en Zapier. 

 

Ik geef je graag enkele tips voor het maken van een online training:

  • Kies voor een doelgericht onderwerp voor een specifieke doelgroep (welk probleem los je op).
  • Online zijn mensen sneller afgeleid. Maak daarom concrete kleine lessen. Beter 10 lessen van 10 minuten, dan 2 van 50 minuten. Het is voor de deelnemers dan ook makkelijker om een keer iets terug te zoeken.
  • Kies interessante media. Afhankelijk van je doelgroep kan dit tekst of beeld/video zijn. Of een mix van beide. Bekijk welk middel het beste past bij het doel dat je wil bereiken met de les. 
  • Zorg voor interactiviteit. Laat deelnemers vragen invullen of via skype contact opnemen. Contact met je deelnemers levert je veel informatie op om te weten wat er speelt en om je training te verbeteren. 
  • Bepaal de juiste vorm van aanbieden van je cursus. Wat geeft het beste resultaat? Wil je ineens alle lessen vrijgeven of een volgorde inrichten? Bijvoorbeeld wekelijks een module vrijgeven, of na het afronden van een module de volgende vrijgeven.
  • Geef de modules een wervende titel met daarin het resultaat wat het voor de deelnemer oplevert. 

Succes!

Wil je hulp bij het opzetten en inrichten van een online leeromgeving? Neem contact met mij op.