Binnen een bedrijf zijn er vele (terugkerende) taken en projecten waar taken uit voortvloeien. Om het overzicht te bewaren en te hebben wie wat doet en wanneer iets klaar moet zijn is een projectmanagementtool ontzettend handig. Zeker als je meerdere teamleden hebt. 

In zo’n tool leg je taken vast, kun je terugkerende taken en opeenvolgende taken instellen (dus de een vinkt een taak af en de opvolgende taak verschijnt in het systeem). Je kunt eenvoudig taken voor jezelf of voor een ander toevoegen en de deadline voor die taak invullen. 

Op deze manier houdt iedereen binnen het team overzicht en alles wat je niet moet vergeten leg je vast. 

Je communiceert met elkaar binnen deze tool en dat scheelt enorm veel mailverkeer. De juiste info vind je terug bij de betreffende taak. 

Ik heb in de teams van mijn klanten met enkele projectmanagementtools gewerkt, zoals Teamwork, Asana en Monday. In principe werken ze allemaal op dezelfde manier en afhankelijk of je werkt met een gratis of betaalde versie is er meer mogelijk. Het voordeel van Teamwork is dat deze ook een chatfunctie heeft, waar je verschillende onderwerpen en kanalen kunt inrichten om de communicatie gestructureerd te houden. Het is dan makkelijk terug te vinden op onderwerp wat er eerder is afgesproken. 

Wil je hulp bij het kiezen van de juiste projectmanagementtool en het inrichten ervan? Neem contact met mij op.